Dilluns, 27 de Juny de 2022
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

CURS EN LÍNIA
Violències familiars: Infància, parella i persones grans. Aprofundiment des del treball interdisciplinari 

Presentació
És necessari un enfocament global sobre l’origen i el manteniment de les diferents manifestacions de la violència familiar que superi la visió reduïda de cada grup de professionals de qualsevol àmbit que atén tant la víctima com l’agressor. Cal, també, recollir les especificitats de cada tipus de violència. La violència familiar es defineix com a “tota omissió o acte sobrevingut en el marc familiar per obra d’un dels seus membres que atempti contra la vida, la integritat corporal o psíquica, o la llibertat d’un altre membre de la mateixa família, o que amenaci greument el desenvolupament de la seva personalitat” (Consell d’Eu­ropa).

En tot acte de violència, i especialment quan la violència es dona en el si de les famílies, es produeix un abús de poder. Tenint en compte que estem immersos en una estructura social que, malgrat els canvis en les últimes dècades, segueix majoritàriament el model patriarcal, la realitat d’aquests fenòmens és complexa i polièdrica i requereix d’una mirada de gènere per poder entendre’n la dimensió.

Aquest curs no vol ser una formació sobre tècniques d’intervenció professionals que cada disciplina ha d’aportar sinó un espai d’apro­fundiment en temàtiques específiques de cadascuna de les tipologies a través de diferents activitats. En aquesta acció formativa es posaran en valor els coneixements i l’experiència de les persones assistents.


Objectius
- Conèixer una metodologia d’aproximació comuna a les diferents modalitats de la violència familiar.
- Aportar eines d’intervenció que permetin un millor tractament de les situacions de vulnerabilitat, risc de maltractament o maltractament actiu.
- Incrementar l’aplicació dels protocols des d’una òptica interdisciplinària.


Docent 
José Manuel Alonso Varea. Director d’ITER (consultoria, recerca i formació en benestar, salut i organitzacions), llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona i director del Màster i el Postgrau sobre Violències Familiars (IL3- Universitat de Barcelona). Supervisor d’equips socials, sanitaris i educatius. Acreditació com a Psicòleg Coach. Professor associat Universitat de Barcelona (Facultat de Psicologia). Membre del Patronat de Save the Children.

Metodologia
El curs es realitzarà online per mitjà de la plataforma Zoom i Google Classroom, en sessions de 2 hores de durada.
Cada sessió s’acompanyarà d’alguna pràctica a realitzar entre classes.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 21 de març de 2022. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d'ens locals), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds
Descarregar documentació
 
Edició 1 / Edició 2
Dates
28 i 31 de març, 4, 7, 20, 25 i 28 d’abril, i 2, 4, 9, 12 i 16 de maig de 2022

Durada
24 hores

Horari
9.00 a 11.00 hores

 
 
Lloc de realització
El curs es realitzarà en línia per mitjà de la plataforma Zoom i Google Classroom
Requeriments
És imprescindible disposar d’un ordinador amb connexió a Internet, amb càmera i micròfon activat durant el curs. Es requerirà una participació activa a l’acció formativa

Plànol
 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal