Dimecres, 24 d'Abril de 2024
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

   
 

Seminari Tècnic Local

 

Presentació 

La transició com a oportunitat per a enfrontar i resoldre els reptes

Presentem l’edició 2024 del Seminari Tècnic Local essent conscients que ens trobem en plena primera etapa del mandat als municipis 2023/2027 i ja no ens atrevim a seguir plantejant-nos “parar” per mirar i pensar donant-nos, d’aquesta manera, oportunitats d’adaptació als nous requeriments territorials, urbans, ambientals, socials, de mobilitat...

Seguim en moments de canvi i suposem, hores d’ara, que gaires períodes de consolidació de model no es poden preveure i que ens hem situat en posició de moviment quasi permanent. Els models evolucionen una vegada i una altra i, a més, ho fan cada cop mes ràpidament sense donar gaire temps a l’anàlisi dels resultats d’allò que assagem per a fer-hi front. Això voldrà dir que hem d’aprendre a improvisar més i millor?... potser sigui això però molt ens sembla que la improvisació no és el camí.

Hem d’aprendre a ser tècnicament solvents i resolutius en aquestes circumstàncies i les que es vagin derivant i hem de seguir les evolucions de model aplicant-hi coneixement, expertesa, treball i, perquè no dir-ho, importants dosis de risc. Ser més eficients, més ràpids, més adaptables i més imaginatius; no és ser menys sòlids.

És per això que definim el moment actual com un moment de transició (transició permanent?) cap a noves necessitats, noves maneres de fer, nous models; i alhora estem convençuts que ho hem de saber aprofitar com una oportunitat per a incorporar nous enfocaments i posicionaments que ens acostin a obtenir nous resultats.

Creiem que cal, per tant, seguir mirant de donar solucions i noves visions per a afrontar els reptes, seguint l’enfocament que vam iniciar la passada edició. Podem i pensem que cal abordar més temes des d’aquesta perspectiva de canvi per a mirar d’adaptar-nos als nous escenaris que contínuament se’ns plantegen.

I és que es tracta d’això, d’un moviment o una adaptació quasi permanent i com deia aquell “Be water my friend”.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 15 de març de 2024. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds.
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
22 de març al 20 de desembre de 2024

Durada
40 hores

Horari
9.30 a 13.00 hores

 
 
Lloc de realització
El seminari se celebrarà en format híbrid, presencialment des de l‘auditori de la UPF-BSM (Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra), al carrer de Balmes, 134, de Barcelona, i en streaming per mitjà de la plataforma Zoom.

 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal