Dimarts, 16 de Juliol de 2024
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Novetats
 
oferta formativa

Seminaris 

 

El Seminari de Dret Local és una iniciativa de gran transcendència en tot l'Estat que compta ja amb una tradició de trenta-cinc anys. L'objectiu essencial d'aquesta iniciativa és mantenir al dia una categoria professional -els juristes- de gran importància per al correcte funcionament de les entitats locals que, no obstant això, troba una gran dificultat per adaptar-se a un mitjà en el qual la informació necessària es modifica a gran velocitat. D'aquí la concepció d'aquest curs com una iniciativa que es distribueix al llarg de tot l'any, amb una sessió al mes, fet que contribueix a aquest objectiu de manteniment i posada al dia de les novetats.


El Seminari Tècnic Local és una acció formativa adreçada a tècnics en arquitectura, enginyeria, medi ambient, mobilitat, etc., que amb vint-i-dos anys d'existència ha assolit ja un gran èxit de participació i acollida . L’objectiu principal de l’STL és el de contribuir a la formació continuada dels tècnics al servei de l’Administració local, establint un fòrum de d’informació i de debat sobre els temes d’interès comú. Aquesta acció formativa dedica una atenció especial a les novetats que hi es produeixen en la normativa tècnica i legal, en les noves tecnologies i en l’anàlisi de les actuacions més destacades en el món local.

 

El Seminari de Relacions Col·lectives, va adreçat principalment a directius, gestors, tècnics i personal especialitzat de les àrees de recursos humans de les Corporacions locals i a representants de funcionaris i treballadors (delegats de personal, comitès d’empresa, juntes de personal i organitzacions sindicals) d’aquestes entitats. La seva finalitat és, d’una banda, aprofundir sobre aspectes concrets de les relacions col·lectives a les administracions locals i, d’una altra, introduir o reflexionar al voltant d’aquells aspectes novedosos o d’actualitat que sobre aquest àmbit es puguin produir cada any. Des de 2020, el Seminari de Relacions Col·lectives inclou, també, aquells temes que fins ara es tractaven al Seminari d'Actualització de la Funció Pública, i que neixen de la necessitat de disposar d’informació actualitzada sobre els canvis que s’estan donant en les normatives tècniques que regulen diversos aspectes relacionats amb la gestió de personal, com ara els càlculs de les cotitzacions, les retencions per IRPF, etc.

 

El Seminari de Gestió Econòmica Local, té la voluntat de donar resposta a la necessitat de completar l'anàlisi i l'impacte econòmic de les diferents normes que contínuament ens afecta en el dia a dia dels nostres ajuntaments. La finalitat d'aquest seminari és oferir un espai d'aprofundiment i d'actualització en l'àmbit econòmic local que incideixi de manera especial en les darreres novetats normatives i jurisprudencials, i que analitzi també les bones pràctiques de les entitats locals des de la vesant d’aplicació econòmica i de control.


Cursos

La resta de les accions formatives s’estructura en catorze grans àrees. Aquest disseny dels programes permet identificar ràpidament la temàtica del curs segons el seu color.

 

 

 
 
 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal