Dissabte, 18 de Maig de 2024
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

   
 

Seminari de Gestió Econòmica Local

 

Presentació

La Federació de Municipis de Catalunya va posar en marxa l’any passat el Seminari de Gestió Econòmica Local, destinat a l’estudi i l’aprofundiment de les novetats normatives, jurisprudencials i l’anàlisi de les bones pràctiques en el control i la gestió economicofinancera en l’àmbit local, amb l’objectiu de ser un espai de referència per als treballadors i les treballadores del sector públic local i una eina per facilitar el desenvolupament de la seva tasca, orientada a millorar l’execució de les polítiques públiques locals en el marc del bon govern i la bona administració.     

L’èxit de la primera edició ha propiciat l’organització d’aquesta nova edició del Seminari, en la qual s’aprofundirà en aspectes rellevants del control intern que ha de dur a terme l’òrgan interventor, centrats en les normes tècniques d’auditoria que són d’aplicació als treballs d’auditoria pública i en els informes de control permanent planificables obligatoris. També, per la seva transcendència en les actuacions de l’òrgan interventor, s’analitzaran les operacions més significatives que tenen un tractament en comptabilitat nacional diferent del tractament pressupostari.


Així mateix s’abordaran les novetats relacionades amb les repercussions per als ens locals de la reactivació de les regles fiscals per a l’exercici 2024 i les previsions sobre la participació en els tributs de l’Estat per a aquest exercici, així com les noves orientacions del control i l’avaluació de les polítiques públiques mitjançant l’auditoria operativa i la seva incidència en les organitzacions del sector públic local. 


Per últim, amb l’objectiu que el Seminari es converteixi en un espai de debat obert i participatiu amb els assistents, es torna a incorporar a cada sessió una taula rodona on els ponents dialogaran i confrontaran opinions enfocades a la solució dels aspectes jurídics, de control i de gestió econòmica tractats en les exposicions.

 

Col·labora: Col·legi d'Economistes de Catalunya

Amb el suport del: Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Barcelona (CSITAL)

 

 

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 19 de febrer de 2024. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d'ens locals), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
23 de febrer, 15 de març, 19 d’abril i 17 de maig de 2024

Durada
15 hores

Horari
9.30 a 13.15 hores

 
 
Lloc de realització
El seminari se celebrarà en format híbrid, presencialment des de l‘auditori de la UPF-BSM (Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra), al carrer de Balmes, 134, de Barcelona, i en streaming per mitjà de la plataforma Zoom.

 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal