Dilluns, 27 de Juny de 2022
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

CURS EN LÍNIA
Gestió de l’estrès. Millora de la qualitat de vida professional en temps de pandèmia

 

Presentació
La formació dels professionals, sovint no recull suficientment ni l'afrontament de l'estrès ni la prevenció del burn-out (esgotament professional o estrès laboral crònic) ni el desenvolupament de l'estratègia personal i professional.

La manca d'atenció als aspectes del mateix professional en relació a la seva tasca és una de les causes i efectes de l'esgotament professional. Cada cop hi ha més consciència de la importància dels coneixements i les habilitats que són necessàries en la prevenció de l'esgotament emocional i en una actitud proactiva per dissenyar la mateixa estratègia personal i professional.

És especialment útil aquesta atenció a la gestió emocional en les noves condicions de treball generades per la pandèmia de COVID19 (teletreball, absència o menor socialització, angoixa per la crisi sanitària i social, neguit per mantenir la feina, etc.)

La síndrome del burn-out figurarà en la pròxima Classificació Internacional de Malalties (CIE-11) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). S'estima que afecta el 10% dels treballadors/es i, en les seves formes més greus, a entre el 2% i el 5%. Aquest trastorn afecta més a treballadors/es que tenen ocupacions relacionades amb l'atenció a les persones.

Aquest curs és un espai pràctic d'anàlisi i millora sobre aspectes tècnics, emocionals, institucionals a través d'activitats d'auto diagnòstic i de tècniques d'intervenció. S'utilitzarà al màxim els coneixements i l'experiència dels assistents.

Docent
José Manuel Alonso Varea. Director d’ITER (consultoria, recerca i formació en benestar, salut i organitzacions), llicenciat en psicologia per la Universitat de Barcelona i màster en direcció pública (ESADE).

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 18 de maig de 2022. La inscripció és gratuïta i el nombre de places, limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat.
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
25 de maig i 1, 8, 14, 22, 27, 30 de juny i 6 de juliol de 2022

Durada
20 hores

Horari
9.00 a 11.30 hores

 
 
Lloc de realització
El curs es realitzarà en línia per mitjà de la plataforma Zoom i Google Classroom
Requeriments
És imprescindible disposar d’un ordinador amb connexió a Internet, amb càmera i micròfon activat durant el curs. Es requerirà una participació activa a l’acció formativa

Plànol
 
  Certificat
Es lliurarà un certificat d’aprofitament a les persones que acreditin l’assistència a un 80% de les hores lectives del curs, i responguin correctament a un qüestionari d’avaluació de l’assoliment dels coneixements bàsics del curs. Aquest test es respondrà electrònicament per mitjà d’un enllaç que els alumnes rebran per correu electrònic i que hauran de lliurar dins del termini establert.
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal