Dijous, 2 de Maig de 2024
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

 

TALLER EN LÍNIA

El desenvolupament i aplicació dels Plans de mesures antifrau en
ajuntaments de més de 50.000 habitants. 
L’enfortiment dels mecanismes d’integritat

Presentació
A conseqüència de les exigències derivades de l’Ordre HFP 1030/2021, de 29 de setembre, per la qual s’aprova el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, les entitats locals que participin en l’execució de fons europeus vinculats amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, han d’aprovar un Pla de mesures antifrau amb els continguts mínims establerts en aquesta norma reglamentària amb la finalitat de garantir el principi de bona gestió financera i protegir els interessos financers de la Unió mitjançant la prevenció, detecció i correcció de les irregularitats, el frau, la corrupció i els conflictes d’interessos en la gestió de tals recursos.


La introducció a aquesta sessió pretén emmarcar conceptualment els plans de mesures antifrau en el que és una política d’integritat institucional i, concretament, veure el seu enquadrament en la possible implantació d’un Sistema d’Integritat Institucional com a part substantiva d’un model de Governança Local, amb la finalitat de reforçar els mecanismes d’integritat en el govern local.


Concretament, l’objecte de la sessió formativa és, d’una banda, dibuixar les línies mestres que ha de contenir un pla de mesures antifrau per a ajuntaments de més de 50.000 habitants, Diputacions i Consells Comarcals, i procedir al seu torn a presentar diferents models de plans de mesures antifrau aprovats per diferents governs locals amb la finalitat que pugui servir de bones pràctiques o marcs de referència.


D’altra banda, es pretén dedicar un espai important de la sessió a identificar quines són les qüestions principals en el desenvolupament i aplicació dels esmentats plans antifrau (com aplicar les mesures?), i a obrir un debat en el qual les persones assistents puguin plantejar les preguntes o qüestions que estimin pertinents al voltant de l’elaboració i aplicació d'aquests.


Docent

Rafael Jiménez Asensio. Consultor de les administracions públiques i catedràtic acreditat de Dret Constitucional.


ORGANITZA:
Federació de Municipis de Catalunya
Diputació de Barcelona

 
 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 15 de març de 2022. La inscripció és gratuïta i el nombre de places, limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat.
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
24 de març de 2022

Durada
3 hores

Horari
10 a 13 hores

 
 
Lloc de realització
El taller se celebrarà se celebrarà el línia per mitjà de la plataforma Zoom.

Plànol
UPF_BSM.pdf
 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal