Dimarts, 16 de Juliol de 2024
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

Curs en línia
Disseny i gestió de projectes europeus per a l'administració local

Objectius
El curs té com a objectiu donar a conèixer els instruments financers que constitueixen el nou pressupost de la Unió Europea. Un pressupost integrat, per una banda, pel Next Generation EU, un mecanisme d’estímul dirigit a impulsar un procés de recuperació, transformació i resiliència a Europa després de la crisi generada per la COVID19; i, de l’altra, pel nou Marc Financer Plurianual 2021-2027, el pressupost ordinari de la UE a mitjà termini que inclou els instruments financers que serviran per impulsar les polítiques europees.

La formació abordarà l’anàlisi dels diferents instruments financers des de la mirada dels governs locals, identificant les oportunitats que el nou pressupost de la UE dibuixa pel món local, i definint un full de ruta pràctic per incrementar les possibilitats d’accedir-hi amb èxit. S’analitzaran des del Mecanisme de Recuperació i Resiliència inclòs en el Next Generation EU fins als fons estructurals i instruments com Interreg, Urbact o les Urban Innovative Actions (UIA).

El curs tindrà una dimensió eminentment pràctica dirigida a reforçar les capacitats dels governs locals d’accedir als fons europeus.

Docents
Agustí Fernández de Losada. Llicenciat en Dret, màster en Estudis Europeus per la Universitat Autònoma de Barcelona, i diplomat en Gestió Pública per ESADE. Consultor sènior especialitzat en governança urbana i territorial, polítiques públiques urbanes, agendes globals, fons europeus i cooperació internacional; investigador sènior i director del Programa Ciutats Globals de CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs); i professor associat del Grau de Relacions Internacionals de Blanquerna, Universitat Ramon Llull; i de l'IBEI (Institut Barcelona d'Estudis Internacionals) on imparteix el curs sobre relacions internacionals de les ciutats globals. És també expert en governança territorial del Programa EUROsociAL + de la Comissió Europea, urban adviser de Cities Alliance, soci fundador de Phare, Territorios Globales i vicepresident de la Fundació Interarts.

Alexander Heichlinger. Llicenciat amb un màster en Administració i Direcció  d'empreses per la Leopold-Franzens Universität d'Innsbruck (AT) i de la K.U Leuben (BE). Ha estat membre senior i Mànager de l'antena a Barcelona de l'Institut Europeu d'Administració Pública (EIPA). Té més de 20 anys d'experiència en projectes multidisciplinaris i europeus de gran escala -com a expert, consultor/gestor i formador- per a les Institucions Europees (Comissió Europea - DG OCUPACIÓ, DG Reforma/SRSS, DG Societat d'Informació/Digital; Comitè de Regions). També és membre del Comitè Executiu de l'Austrian Business Circle (ABC) a Catalunya, i de Future Minds, un grup informal de pensadors innovadors. 

 

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 25 de febrer de 2021. La inscripció és gratuïta i el nombre de places, limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat.
Descarregar documentació
 
Edició 1 / Edició 2 / Edició 3 / Edició 4
Dates
29 i 31 de març i 12 i 15 d’abril de 2021

Durada
12 hores

Horari
de 9.30 a 11.00 h i d’11.30 a 13.00 h

 
 
Lloc de realització
El curs es realitzarà en línia per mitjà de la plataforma Zoom.
Requeriments
És imprescindible disposar d’un ordinador amb connexió a Internet, amb càmera i micròfon activat durant el curs. Es requerirà una participació activa a l’acció formativa


 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal