|
Curs en línia Disseny i gestió de projectes europeus per a l'administració local
Objectius El curs té com a objectiu donar a conèixer els instruments financers que constitueixen el nou pressupost de la Unió Europea. Un pressupost integrat, per una banda, pel Next Generation EU, un mecanisme d’estímul dirigit a impulsar un procés de recuperació, transformació i resiliència a Europa després de la crisi generada per la COVID19; i, de l’altra, pel nou Marc Financer Plurianual 2021-2027, el pressupost ordinari de la UE a mitjà termini que inclou els instruments financers que serviran per impulsar les polítiques europees.
La formació abordarà l’anàlisi dels diferents instruments financers des de la mirada dels governs locals, identificant les oportunitats que el nou pressupost de la UE dibuixa pel món local, i definint un full de ruta pràctic per incrementar les possibilitats d’accedir-hi amb èxit. S’analitzaran des del Mecanisme de Recuperació i Resiliència inclòs en el Next Generation EU fins als fons estructurals i instruments com Interreg, Urbact o les Urban Innovative Actions (UIA).
El curs tindrà una dimensió eminentment pràctica dirigida a reforçar les capacitats dels governs locals d’accedir als fons europeus.
Docents Agustí Fernández de Losada. Llicenciat en Dret, màster en Estudis Europeus per la Universitat Autònoma de Barcelona, i diplomat en Gestió Pública per ESADE. Consultor sènior especialitzat en governança urbana i territorial, polítiques públiques urbanes, agendes globals, fons europeus i cooperació internacional; investigador sènior i director del Programa Ciutats Globals de CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs); i professor associat del Grau de Relacions Internacionals de Blanquerna, Universitat Ramon Llull; i de l'IBEI (Institut Barcelona d'Estudis Internacionals) on imparteix el curs sobre relacions internacionals de les ciutats globals. És també expert en governança territorial del Programa EUROsociAL + de la Comissió Europea, urban adviser de Cities Alliance, soci fundador de Phare, Territorios Globales i vicepresident de la Fundació Interarts.
Alexander Heichlinger. Llicenciat amb un màster en Administració i Direcció d'empreses per la Leopold-Franzens Universität d'Innsbruck (AT) i de la K.U Leuben (BE). Ha estat membre senior i Mànager de l'antena a Barcelona de l'Institut Europeu d'Administració Pública (EIPA). Té més de 20 anys d'experiència en projectes multidisciplinaris i europeus de gran escala -com a expert, consultor/gestor i formador- per a les Institucions Europees (Comissió Europea - DG OCUPACIÓ, DG Reforma/SRSS, DG Societat d'Informació/Digital; Comitè de Regions). També és membre del Comitè Executiu de l'Austrian Business Circle (ABC) a Catalunya, i de Future Minds, un grup informal de pensadors innovadors.
|
|
|