Dissabte, 18 de Maig de 2024
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
       
 
 
 
 
EM VULL INSCRIURE

 

CURS EN LÍNIA
Xarxes comunitàries amb infància, adolescència i famílies


Presentació
El suport social es pot potenciar al llarg de tot el cicle vital de las persones. Hi ha diverses estratègies d’intervenció per potenciar-lo, especialment, el suport social informal. Els sistemes informals no només són més econòmics sinó que alhora impliquen mes participació i efectivitat en les respostes i poden reduir la dependència dels grups i les persones dels sistemes professionals.

 

El treball en xarxa per fer prevenció primària i secundària amb famílies és una de les principals eines per reduir les disfuncions relacionals greus, així com les derivacions a d’altres serveis. En aquesta tasca poden col·laborar diferents serveis i entitats des de diversos nivells.

 

Aquest curs és útil per impulsar estratègies grupals i comunitàries entre serveis, entitats i famílies (pares, mares, infants i adolescents) i per potenciar el suport social (formal i informal). També és útil per al treball amb pares i mares amb diferents graus de dificultat i conflicte, tant a nivell individual com grupal, des de serveis socials i/o educatius. La intervenció educativa amb famílies és una de les principals eines per prevenir diferents tipus de disfuncions relacionals greus així com les derivacions a d’altres serveis. En aquesta tasca de prevenció primària i secundària poden col·laborar diferents serveis de diversos nivells.

 

El curs està basat en l’experiència del docent en el treball amb famílies des de serveis socials, la supervisió a equips i l’assessorament en la creació i el desenvolupament de xarxes d’infància, adolescència i famílies en diferents municipis i comarques de Catalunya. 

 

Docent 
José Manuel Alonso Varea. Director d’ITER (consultoria, recerca i formació en benestar, salut i organitzacions), llicenciat en psicologia per la Universitat de Barcelona i màster en direcció pública (ESADE). Membre del Patronat de Save the Children i  expresident de la Secció de Psicologia de la Intervenció Social del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. Ha realitzat més de 40 articles a revistes especialitzades.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza a les 15 hores del dia 24 de maig de 2024. La inscripció és gratuïta i el nombre de places, limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat.
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
31 de maig i 4, 7, 10, 13, 21, 25 i 28 de juny de 2024

Durada
20 hores

Horari
9.00 a 11.30 hores

 
 
Lloc de realització
El curs es realitzarà online per mitjà de la plataforma Zoom


 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal