Dimarts, 28 de Novembre de 2023
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

CURS PRESENCIAL
El cicle de vida de les instal·lacions públiques d’il·luminació

Objectiu
La gestió de la il·luminació exterior i interior en l’Administració, com a servei públic, és un element singular que implica normatives específiques que no són, algunes d’elles, d’aplicació a les instal·lacions privades.

En els últims temps, tenim una modificació substancial de l’espai públic municipal, rotondes, carrils bici, superilles, il·luminació preferencial i diferencial de passos de vianants, monuments, així com els rètols lluminosos i noves normatives de les il·luminacions exteriors industrials que necessiten un tipus d’il·luminació amb dissenys específics.

Cal, també, que els nous equipaments i monuments introdueixin les noves tècniques d’il·luminació dinàmica, aprofitament de la llum natural com a elements singulars perquè un mateix recinte o espai sigui aprofitable per usos diversos, o modifiqui amb la llum els espais millorant el confort visual dels usuaris.

Aquests i altres aspectes es fonamenten en les noves tecnologies, fonts i òptiques de llum (actives i passives). La tecnologia LED ha generat un canvi conceptualment molt important, que ha fet que passem d’una il·luminació espacial (espai) a una direccional, que moltes vegades pot enlluernar. La il·luminació LED precisa d’una forma diferent de dissenyar i massa sovint no s’adapta a les necessitats dels usuaris, donant lloc a funcionaments deficients. Per això cal tenir clars els nous criteris i principis, allunyats de les formes d’il·luminar de les velles làmpades d’alta corrent de descàrrega.

Finalment, les noves infraestructures de LEDS necessiten controls de qualitat en la fase d’execució i explotació, com també de proteccions específiques per als seus components electrònics.

El desenvolupament de tots aquest conceptes configura els objectius a desenvolupar, de forma teòrica i pràctica, en aquest curs.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 26 d’octubre de 2022. La inscripció és gratuïta i el nombre de places, limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat.
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
2, 7, 9, 14, 16 i 21 de novembre de 2022

Durada
30 hores

Horari
9.15 a 14.15 hores

 
 
Lloc de realització
UPF-BSM (Barcelona School of Management)
Universitat Pompeu Fabra
Balmes, 134. Barcelona


Plànol
UPF_BSM.pdf
 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal