Dilluns, 25 de Setembre de 2023
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

   
 

Seminari Tècnic Local

 

Presentació 

Els esdeveniments climàtics extrems, com el temporal Glòria, els aiguats a l’estiu o les onades de calor, entre d’altres, i les evidències de les dades, mostren uns escenaris tendencials que necessàriament han de ser corregits en termes socioambientals. Les actuacions empreses fins ara són tímides i, probablement, insuficients. Veiem un precipici, encara lluny, però tot sembla indicar que si seguim a la mateixa velocitat ens estimbarem segur... tot i que potser no n’hi ha prou en aixecar el peu de l’accelerador i el que cal és canviar de direcció i iniciar un nou camí.

La programació d’aquesta edició del Seminari Tècnic Local que ara us presentem parteix d’aquest marc de referència i té la voluntat de buscar temes que, d’una manera transversal, plantegin nous enfocaments per a adaptar-nos a aquests nous escenaris. El canvi climàtic és un fenomen que ens afecta de manera transversal i que cal abordar des de tots els àmbits i disciplines (model urbà, energies, infraestructura verda, cicle de l’aigua, mobilitat, salut, habitatge, segregació, conflictes, repte demogràfic, catàstrofes naturals,...) La transició ecològica es dibuixa, doncs, com un escenari no només ineludible, sinó cada cop més desitjat; però aquesta transició necessita d’enfocaments que conjuguin la globalitat de l’acció publica local, especialment en aquells elements que configuren físicament el nostre territori i els nostres assentaments.

Així mateix cal abordar cada plantejament amb una necessària mirada d’escala i d’adaptació a contextos territorials i administratius diversos, amb capacitats i necessitats igualment diverses.

D’altra banda, i donades les circumstàncies derivades de la pandèmia i els seus efectes, no podem obviar avui les línies mestres dibuixades per la Unió Europea en el marc de la recuperació i, en definitiva, de totes aquelles prioritats que l’agenda política europea estima com a elements estratègics (la transformació digital, la transició ecològica, la cohesió social i territorial) que els governs locals han d’adoptar com a pauta per a les seves accions, en major o menor mesura.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 11 de març de 2022. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds.
Descarregar documentació  Consulta als ponents
 
Edició 1
Dates
del 18 de març al 16 de desembre de 2022

Durada
40 hores

Horari
9.30 a 14.00 hores

 
 
Lloc de realització
El seminari se celebrarà en format híbrid, presencialment des de l‘auditori de la UPF-BSM (Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra), al carrer de Balmes, 134, de Barcelona, i en streaming per mitjà de la plataforma Zoom.


Plànol
UPF_BSM.pdf
 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal