Dimarts, 25 de Gener de 2022
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

Jornada

Plans de mesures antifrau i la seva aplicació al nivell local de govern: marc normatiu i abast 

 

 

NOVA DATA: 20 DE GENER DE 2022

 

Presentació
A conseqüència de la posada en marxa del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i el marc normatiu de la Unió Europea i l'ordenament jurídic intern espanyol, els ens locals catalans que gestionin fons europeus vinculats al PRTR tenen l'obligació de disposar d'un Pla de mesures antifrau a fi de reforçar els mecanismes de prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d'interessos.

 

Aquesta sessió formativa té per objecte emmarcar l’obligació d'elaborar plans antifrau dins de les exigències del Dret de la Unió Europea, així com del marc normatiu bàsic vigent en el Dret estatal. Desenvoluparà una anàlisi conceptual bàsica del problema a través d'una sèrie d'idees força que han d'actuar com a principis-eix i regir la confecció dels Plans de mesures antifrau. Així mateix, segons el marc normatiu en vigor, s’exposarà a grans trets l'abast que han de tenir aquests plans, segons les característiques específiques de cada govern local, i partint de la base que els Plans de mesures antifrau, excepte en aquells continguts que són de preceptiva incorporació, tenen un contingut altament dispositiu perquè la normativa reglamentària aprovada es configura com una espècie d'estàndard mínim, que pot ser superat pels ens locals en el disseny que finalment estableixin del mecanisme de prevenció, detecció i correcció del frau en la gestió de fons europeus.

 

Docent
Rafael Jiménez Asensio. Consultor de les administracions públiques i catedràtic acreditat de Dret Constitucional.


Destinataris

Responsables polítics i directius locals; funcionaris amb habilitació nacional; personal tècnic que desenvolupi funcions potencialment afectades amb la gestió de fons europeus; personal tècnic encarregat de dissenyar o desenvolupar el pla de mesures antifrau o la política d'integritat de l'entitat; personal directiu i tècnic d'entitats del sector públic local afectades potencialment per l'execució de fons europeus.

 

ORGANITZA:

Federació de Municipis de Cataluya

Diputació de Barcelona

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 10 de gener de 2022. La inscripció és gratuïta i el nombre de places, limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat.
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
20 de gener de 2022

Durada
3,5 hores

Horari
9.15 a 13.00 hores

 
 
Lloc de realització
La jornada se celebrarà de manera virtual per mitjà de la plataforma Zoom.

Plànol
 
  Certificat
Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que acreditin la participació a un 80% de les hores lectives de la jornada.
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal