Divendres, 5 de Març de 2021
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

Curs en línia
Combatre la desinformació

 

Presentació
Verificat és una associació sense ànim de lucre que es dedica a desmentir les notícies falses que circulen a través d’Internet servint-se de tècniques de fact-checking.

El propòsit d’aquest taller és divulgar aquestes tècniques per ajudar a posar fre als efectes devastadors de la desinformació.

En la preparació d’aquesta edició especial, l’equip de Verificat ha col·laborat amb formadors amb experiència en l’àmbit municipal. El resultat és un taller pràctic en el qual els professionals de la presa de decisions i de la comunicació hi trobaran mètodes, eines i casos per inspirar el seu treball.

Docents 
Susana Pérez-Soler. Coordinadora de Verificat Escola. Llicenciada en Periodisme i doctora en Comunicació Digital per la Universitat Ramon Llull. Investiga la intersecció entre Periodisme i Tecnologia a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, on és professora de Periodisme digital i membre d’ STREAM, grup d’investigació consolidat i reconegut per la Generalitat de Catalunya.

Isidor Torres. Soci i gerent de Planifica. Formador especialitzat en el sector públic des de 2004. L’any 2010 funda la consultoria Planifica, que actualment dirigeix. Ha estat cap de comunicació i gerent del Consell Insular de Formentera entre els anys 2014 i 2019. És màster en Direcció Pública per Esade, llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Alba Tobella. Codirectora i cap de continguts de Verificat. Periodista i cofundadora de Verificat. Ha estat corresponsal de les agències Associated Press i France-Presse a Colòmbia i a L’Uruguai i reportera independent a Mèxic. També ha treballat a El País i ha publicat a Univision, AJ+, Esquire o La Vanguardia, entre d’altres, i és editora de la revista Código Nuevo. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 16 de febrer de 2021. La inscripció és gratuïta i el nombre de places, limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds.
Descarregar documentació
 
Edició 1 / Edició 2
Dates
23, 24 i 26 de febrer de 2021

Durada
6 hores

Horari
De 9.30 a 11.30 hores

 
 
Lloc de realització
El curs es realitzarà en línia per mitjà de la plataforma Zoom.
Requeriments
És imprescindible disposar d’un ordinador amb connexió a Internet, amb càmera i micròfon activat durant el curs. Es requerirà una participació activa a l’acció formativa.

Plànol
 
  Certificat
Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que acreditin la participació a un 80% de les hores lectives de la jornada.
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03