Dimarts, 18 de Maig de 2021
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

   
 

Seminari de Relacions Col·lectives

 

Presentació

L’organització d’aquesta nova edició del Seminari de Relacions Col·lectives ha de venir forçosament presidida per la incidència de la crisi sanitària en les condicions de treball del sector públic. De fet, l’ocupació pública s’ha vist estranyament segmentada entre el treball presencial, propi dels serveis essencials que s’han de prestar amb una estreta relació amb els usuaris, i el treball a distància, més adequat per a garantir la continuïtat d’aquells serveis que no necessiten del contacte personal. Tanmateix, cadascuna d’aquestes modalitats presenta uns perfils propis i revitalitzen institucions jurídiques que no s’havien utilitzat o que estaven en una fase experimental.

Els problemes del treball presencial en els serveis públics essencials obliguen a adoptar mesures de reordenació, adaptació i reducció dels temps de treball que redueixin el risc d’exposició al virus i també obliguen a plantejar els deures de protecció i, en última instància, de salvaguarda dels empleats públics en les diferents situacions de risc. És per això que hem programat un seguit d’intervencions adreçades en aquesta direcció. L’opció general pel treball a distància ha estat una de les polítiques habituals de l’etapa dels confinaments. D’un dia per l’altre la majoria dels empleats públics hem esdevinguts teletreballadors. Per això, no ens ha d’estranyar que dediquem una bona part del Seminari d’aquest any a aquesta particular modalitat de prestació de serveis.

En aquesta edició el Seminari de Relacions Col·lectives passa a ser quadrimestral, com a una conseqüència directa de la desaparició del Seminari d’Actualització de Funció Pública Local que tant encertadament ha dirigit la nostra amiga i companya en aquestes coses dels recursos humans, Carme Noguer Portero. Siguin aquestes línies un agraït homenatge a la seva feina durant tots aquests anys.

En qualsevol cas, confiem que el programa que us presentem sigui del vostre interès. Volem que us animeu a participar en aquesta 22a edició del Seminari de Relacions Col·lectives que esperem pugui ser presencial, encara que posarem a l’abast dels i les participants tots els mitjans que siguin necessaris per al seu adequat seguiment si finalment, per la situació sanitària, s’ha de realitzar a distància.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 22 de setembre de 2020. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol·licituds.
Descarregar documentació  Consulta als ponents
 
Edició 1
Dates
29 de setembre, 27 d’octubre, 17 de novembre i 15 de desembre de 2020

Durada
16 hores

Horari
De 9.30 a 13.30 hores

 
 
Lloc de realització
El Seminari tindrà lloc a l‘Auditori de l’idEC (l’Institut d’Educació Contínua), al carrer Balmes, 134, de Barcelona.

Si no fos possible dur a terme el seminari de manera presencial, aquest s’adaptarà a un format digital.

Plànol
idEC.pdf
 
  Certificat
Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que acreditin la participació, com a mínim, al 80 per cent de les hores de cada sessió i, alhora, al 80 per cent del total de les hores lectives.
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03