Dissabte, 20 d'Abril de 2024
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

 

Curs en línia

Violències familiars: Infància, parella i persones grans. Prevenció i deteccióinterdisciplinària 

 

Presentació
Les diferents formes de violència familiar cada vegada tenen més visibilitat i desperten més atenció al món professional; entre d’altres raons, per disposar d'un major nombre d'estudis, per una major sensibilització social pel benestar dels col•lectius més vulnerables i per una demanda de la societat de major qualitat en les intervencions professionals.

És necessari un enfocament global sobre l'origen i el manteniment de les diferents manifestacions de la violència familiar que superi la visió reduïda de cada grup de professionals de cada àmbit que atén cada tipus de víctima i d'agressor. A més, fa falta recollir les especificitats de cada tipus de violència. L’àmbit professional, amb massa freqüència, té una visió compartimentalitzada, la qual cosa impedeix donar una resposta d'ajuda adequada a tots els membres del nucli familiar.

La violència familiar es defineix com a "tot acte o omissió sobrevinguda en el marc familiar per obra d'un dels seus components que atempti contra la vida, la integritat corporal o psíquica, o la llibertat d'un altre component de la mateixa família, o que amenaci greument el desenvolupament de la seva personalitat" (Consell d'Europa).

En tot acte de violència, i especialment quan la violència es dóna en el si de les famílies, es produeix un abús de poder. Tenint en compte que estem immersos en una estructura social que, malgrat els canvis en les últimes dècades, segueix majoritàriament el model patriarcal, la realitat d’aquests fenòmens és complexa i polièdrica i requereix d’una mirada de gènere per poder entendre’n la dimensió.

Aquest curs és un espai pràctic d’anàlisi i millora sobre aspectes tècnics, emocionals i institucionals a través de diferents activitats. S’utilitzarà̀ els coneixements i l’experiència de les persones assistents. 


Docent 

José Manuel Alonso Varea. Director d’ITER (consultoria, recerca i formació en benestar, salut i organitzacions), llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona i director del màster i el postgrau sobre Violències Familiars (IL3- Universitat de Barcelona)


Metodologia
El curs es realitzarà online per mitjà de la plataforma Zoom i Google Classroom, en sessions de 2 hores de durada
Cada sessió s’acompanyarà d’alguna pràctica a realitzar entre classes.

 

 

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 27 de maig de 2020. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d'ens locals), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol•licituds
Descarregar documentació
 
Edició 1 / Edició 2
Dates
2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26 i 30 de juny, i 3, 7 i 10 de juliol de 2020

Durada
24 hores

Horari
9.00 a 11.00 hores

 
 
Lloc de realització
El curs es realitzarà online per mitjà de la plataforma Zoom i Google Classroom

 
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03
Política de Privacitat | Avís legal