|
Sessió especial Seminari de Relacions Col·lectives La reforma laboral per a l’estabilitat en l’ocupació i la transformació del mercat de treball. L’afectació en l’àmbit de la gestió de personal a l’Administració Local
Presentació L’any 2022 s’ha iniciat amb l’aprovació de tot un seguit de modificacions legislatives les quals afectaran, sense cap mena de dubte, la gestió de l’àmbit dels recursos humans. En els darrers dies del mes de desembre han estat aprovades lleis que modifiquen i afecten l’Estatut Bàsic dels Empleats Públics, la regulació catalana en matèria de funció pública, la normativa de Seguretat Social i, també, la Llei de l’Estatut dels Treballadors que és l’objecte de la sessió extraordinària que proposem del Seminari de Relacions Col·lectives.
Totes les modificacions legislatives que s’han portat a terme tindran incidència en l’àmbit dels recursos humans i, en aquest sentit, el sector públic haurà de fer un nou esforç per adequar la seva gestió a un nou règim regulador que exigirà, ben segur, que els responsables dels àmbits de personal hagin de conèixer amb detall la finalitat i conseqüències que comporta el nou escenari normatiu.
La sessió del Seminari que es proposa, pretén l’estudi amb profunditat de les modificacions introduïdes pel Real Decreto-ley 32/2021, de 28 de diciembre, de medidas urgentes para la reforma laboral, la garantía de la estabilidad en el empleo y la transformación del mercado de trabajo, amb l’objectiu, a més, de ser una jornada que permeti als gestors públics de les administracions locals disposar d’un espai on reflexionar i comentar amb els ponents que ens acompanyaran tots els dubtes que se’n deriven de l’aplicació d’aquesta regulació a l’àmbit local.
Alhora, no es pot obviar, aquesta reforma legislativa s’aprova, com dèiem abans, juntament amb altres propostes legislatives encaminades a garantir l’estabilitat de l’ocupació o, en paraules que es reprodueixen a la part expositiva de la llei, “la reforma que contiene este real decreto-ley pretende corregir de forma decidida esta temporalidad excessiva”. I és que, com ens recorden les xifres de temporalitat existents a l’administració pública, i també en el sector privat, i com ens ha recordat la Unió Europea, el mercat laboral a Espanya necessita abordar de forma decidida el mal endèmic de la temporalitat.
|
|
|