|
Seminari Tècnic Local
Programa
Ara fa 18 anys, la Federació de Municipis de Catalunya, en el marc del seu programa de formació, va crear el Seminari Tècnic Local amb l’objectiu de contribuir a la formació continuada dels tècnics d’administració local, fet que, sens dubte, possibilita una millora en la gestió dels serveis que les administracions locals presten als ciutadans. Des de llavors, any rere any, ha anat organitzant-lo, presentant les novetats legislatives i de la normativa tècnica, com també l’estat de la qüestió de diverses matèries de l’interès dels tècnics locals.
Amb aquest objectiu, presentem el Seminari Tècnic Local 2016, amb la renovada il·lusió de poder donar resposta a les inquietuds formatives del major nombre possible dels tècnics locals. Hi oferim un programa que contempla temes molt variats que constitueixen en aquests moments, per una o altra raó, matèries d’especial interès per als tècnics locals i que incideixen en la seva activitat diària. Per aquesta raó, com és tradicional, el programa s’ha confegit tenint en compte la informació recollida a través de les enquestes que es van rebre al final del curs passat sobre quines són les matèries que tenen més interès per als assistents. La conjuntura derivada de la crisi econòmica, que condiciona en bona part la nostra activitat, també ha estat present per establir el programa.
El Seminari s’iniciarà al mes d’abril amb una sessió dedicada al medi ambient, amb un èmfasi especial en els problemes derivats del canvi climàtic. A continuació, tindrem una visita al parc natural del Delta del Llobregat, una zona de gran valor ecològic malgrat la pressió antròpica del seu entorn. Al mes de juny, en la sessió dedicada a l’urbanisme, abordarem problemes molt concrets en relació amb les llicències d’edificació, les zones inundables i l’encaix de les indústries de risc en el teixit urbà. El dia 1 de juliol es dedicarà a les novetats legislatives en relació amb la gestió dels serveis públics, amb una taula rodona sobre la Llei 16/2015, de 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa.
Després de la pausa estival, al setembre, s’analitzarà el planejament territorial i urbanístic a través de la modificació de la Llei de costes, de la seva incidència en les ciutats intel·ligents (smarts cities en anglès) i el patrimoni arquitectònic. A continuació, la jornada sobre les eines per a la gestió dels serveis urbans, se centrarà en aspectes econòmics i organitzatius de la gestió de serveis locals, especialment d’interès en l’actual conjuntura de limitacions pressupostàries. El novembre és el torn de la gestió urbanística, un dels temes més demanats en l’enquesta, amb qüestions també de forta incidència econòmica. Finalment, al mes de desembre, el Seminari tornarà a dedicar una sessió a l’habitatge públic, un àmbit de gran interès en aquests moments.
A la vista del programa que us proposem i de la qualitat dels ponents, tots ells especialistes en els temes que es presenten, creiem que el Seminari serà d’interès per als tècnics locals que, a més, tenen a la seva disposició els diferents cursos especialitzats, de caràcter monogràfic, que organitza la Federació de Municipis de Catalunya al llarg de l’any.
|
|
|