CURS EN LÍNIA Gestió de l’estrès. Millora de la qualitat de vida professional
Presentació La formació dels i les professionals sovint no recull suficientment ni l’afrontament de l’estrès, ni la prevenció del burn-out (esgotament professional o estrès laboral crònic), ni el desenvolupament de l’estratègia personal i professional.
La manca d’atenció als aspectes del mateix professional en relació a la seva tasca és una de les causes de l’esgotament professional. Cada cop hi ha més consciència de la importància dels coneixements i les habilitats que són necessàries en la prevenció de l’esgotament emocional i en una actitud proactiva per dissenyar la pròpia estratègia personal i professional.
La síndrome del burn-out figurarà en la Classificació Internacional de Malalties (CIE-11) de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). S’estima que afecta el 10% dels treballadors/es i, en les seves formes més greus, entre el 2% i el 5%. Aquest trastorn afecta més a treballadors/es que tenen ocupacions relacionades amb l’atenció a les persones.
És especialment útil aquesta atenció a la gestió emocional en les noves condicions de treball generades per la postpandèmia i l’angoixa per les crisis (estructural, guerres, energètica, mediambiental, etc.).
Aquest curs és un espai pràctic d’anàlisi i millora sobre aspectes tècnics, emocionals i institucionals per mitjà d’activitats d’autodiagnòstic i de tècniques d’intervenció basades fonamentalment en midfulness. S’utilitzarà al màxim els coneixements i la experiència dels i les assistents.
Docent José Manuel Alonso Varea. Director d’ITER (consultoria, recerca i formació en benestar, salut i organitzacions), llicenciat en psicologia per la Universitat de Barcelona i màster en direcció pública (ESADE).
|