Dimecres, 23 d'Octubre de 2019
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

   
 

Sessió especial
Seminari de Relacions Col·lectives
La reducció de l’edat de jubilació dels policies locals


Presentació
La reducció de l'edat de jubilació de les persones integrants dels cossos de policia local al servei de les entitats que integren l'administració local és un benefici social d'indubtable transcendència per als membres d'aquest col·lectiu que planteja alhora un seguit de reptes i d'oportunitats en les seves operacions d'aplicació i en les de substitució de les persones que es puguin acollir a aquesta modalitat de jubilació. És també una oportunitat de repensar un seguit de polítiques relacionades amb la selecció d'aquest col·lectiu i amb la particular situació de segona activitat en la seva relació amb l'edat.

És per això que la FMC ha decidit convocar una sessió extraordinària del Seminari de Relacions Col·lectives en la qual es pugui aprofundir en la mateixa estructura i contingut del Reial Decret 1449/2018, de 14 de desembre, pel qual s'estableix el coeficient reductor de l'edat de jubilació en favor dels policies locals al servei de les entitats que integren l'Administració local, que anirà a càrrec de la senyora Carolina Gala Duran, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. El senyor Rafael Jiménez Asensio, catedràtic acreditat de Dret Constitucional abordarà les polítiques de selecció de la policia local i les seves oportunitats de millora en un moment d'increment de la taxa de reposició d'aquest col·lectiu. Per la seva banda, la senyora Josefa Cantero Martínez, professora titular de Dret Administratiu de la Universitat de Castella-La Manxa desenvoluparà l'impacte que la reducció de l'edat de jubilació pot tenir sobre aquelles situacions de pas a la segona activitat que s'ha pensat sempre tenint en compte el transcurs del temps de servei actiu; i, finalment, el senyor Javier Cuenca Cervera, professor de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat de València ens parlarà sobre la repercussió que aquestes polítiques han tingut i tindran en els processos de negociació col·lectiva dels nostres ens locals. Òbviament, també caldrà escoltar l'opinió dels implicats en aquesta nova regulació pública que ens traslladarà la participació dels sindicats més representatius.

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 13 de febrer de 2019. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol•licituds.
Descarregar documentació
 
Edició 1
Dates
20 de febrer de 2019

Durada
5 hores

Horari
De 9.00 a 14.00 hores

 
 
Lloc de realització
Auditori de l’idEC (l’Institut d’Educació Contínua)
carrer Balmes, 134, de Barcelona

Plànol
idEC.pdf
 
  Certificat
Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que acreditin la participació, com a mínim, al 80 per cent de les hores de cada sessió i, alhora, al 80 per cent del total de les hores lectives.
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03