Dilluns, 18 de Juny de 2018
formació FMC
calendari
Mes Any
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
       
 
 
 
 
INSCRIPCIÓ TANCADA

   
 

Seminari sobre relacions col•lectives

 

Presentació


Un any més la Federació de Municipis de Catalunya organitza una nova edició del Seminari de Relacions Col·lectives que compta amb una dilatada trajectòria.


Enguany, el Seminari manté l’estructura habitual de tres sessions en les quals tractarà temes molt diversos amb ponents de contrastada experiència, i d’enorme vàlua professional i acadèmica. Algunes ponències seran estrictament sobre negociació col·lectiva, i d'altres tractaran temes vinculats a l’ocupació pública local, a l’ètica i a les responsabilitats públiques.


Inaugurarem el Seminari amb una Taula rodona que analitzarà la trajectòria que ha tingut, i que tindrà, l’Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017), signat l’any 2015, pels agents socials i les entitats municipalistes. Aquest acord té una vigència de tres anys, des de l’ 1 de gener de 2015 fins al 31 de desembre de 2017 i es preveu que les seves disposicions s’apliquin, íntegrament, als funcionaris de carrera i al personal laboral de les entitats que s’hi adhereixin. Tot seguit, en la mateixa sessió, ens centrarem en les noves formes de prestació dels serveis públics locals després de les darreres reformes de la legislació local, i en com aquestes han incidit en els drets dels empleats públics locals. Aquest anàlisi anirà a càrrec del professor Joan Mauri i Majós, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona. Clourem aquesta primera sessió del seminari amb la ponència de la professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat d’Oviedo, Alba García Torres, que tractarà sobre la problemàtica derivada de la disposició per la normativa administrativa de crisi de les normes pactades a la negociació col·lectiva.


En la sessió del mes de novembre, Federico Castillo Blanco, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Granada, abordarà l’estat actual de l’ocupació pública local, oferint-nos una visió global de la plantilles locals. A continuació, el subdirector general de l’Institut Valencià d’Administració Pública i professor de la Universitat de València, Javier Cuenca Cervera, exposarà de forma més concreta l’afectació de la legislació de la crisi a la consolidació de l’ocupació temporal i als processos de funcionarització que va encetar l’Estatut bàsic de l’empleat públic. La darrera ponència d’aquesta sessió comptarà amb la intervenció de la catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social, Remedios Roqueta Buj, que ens parlarà d’un dels temes candents de la negociació col·lectiva pública, com és el deure de negociar de bona fe per part de les administracions públiques.


La tercera i última sessió del seminari, que tindrà lloc el mes de desembre, estarà íntegrament dedicada a l’
ètica i responsabilitats públiques. Per tractar d’aquests temes comptarem amb la presència de tres reconeguts experts en la matèria. En primer lloc, el catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona, 
Joan Josep Queralt ens oferirà propostes per lluitar contra la corrupció en el sector públic local, amb especial referència a la responsabilitat pública (accountability) i als public compliance officers.  En segon lloc, el professor titular de Dret Administratiu, Juli Ponce Solé tractarà d’apropar-nos el significat de l’ètica pública als governs locals. I, finalment, tancarà el seminari el professor de Dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, i consultor institucional, Rafael Jiménez Asensio que ens acostarà a temes com l’ètica i la integritat institucional per mitjà de l’elaboració dels codis de conducta de les entitats locals.


Confiem doncs que el programa que us presentem sigui del vostre interès, i us animem a participar en aquesta 18a edició del Seminari de Relacions Col·lectives; un espai de debat i de reflexió, que pretén també ajudar a assolir una millor gestió dels serveis públics i dels interessos dels empleats de les nostres entitats locals.

 

 

 
 
 
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 17 d'octubre de 2016. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions, es tindrà en compte la cobertura territorial (s’hi afavorirà la participació del màxim nombre possible d’ajuntaments), l’adequació al perfil del destinatari de l’acció formativa i l’ordre de recepció de les sol•licituds.
Descarregar documentació  Consulta als ponents
 
Edició 1
Dates
24 d'octubre, 17 de novembre i 15 de desembre de 2016

Durada
12 hores

Horari
9.30 a 14.00 hores

 
 
Lloc de realització
El seminari tindrà lloc a l‘Auditori de l’idEC (l’Institut d’Educació Contínua), al carrer Balmes, 134, de Barcelona.
Plànol
idEC.pdf
 
  Certificat
Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que acreditin la participació, com a mínim, al 80 per cent de les hores de cada sessió i, alhora, al 80 per cent del total de les hores lectives.
  © FMC Federació de Municipis de Catalunya
www.fmc.cat | formacio@fmc.cat | Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 Barcelona | Tel. 93 310 44 04 - Fax 93 310 71 03